![Melanzane sott'olio alla siciliana Melanzane sott'olio alla siciliana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE2503DE-809E-4EAC-9D9E-5193B14C4F33/Derivates/7D81E9B0-F397-4289-8021-D13B13ADA2CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di melanzane violette rotonde a listarelle
- 20 g di sale grosso
- 1500 g di aceto di vino bianco
- 500 g di acqua
- 30 g di olive verdi denocciolate in salamoia
- ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di basilico secco
- 1 pizzico di menta secca tritata
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9941 kJ / 2376 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 256 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Zucchine piccanti
55min
Pesche sciroppate
721h 20min
Conserva di pomodoro classica
7h 20min
Pomodorini al naturale
1h
Conserva di melanzane
1h 30min
Pomodori secchi sott'olio
721 godz.
Funghetti sott'olio
721 godz.
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Peperoni alla pugliese
721 godz. 10 min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Carciofini sott'olio
721h 20min
Zucchine sott'olio
723 godz. 15 min