Lasagne verdi

Lasagne verdi

4.8 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Spinaci
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di burro, non salato
    20 g
  • di foglie di spinaci, surgelati scongelati, sgocciolati (circa 950 g)
    1200 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
Besciamella
  • di latte freddo
    500 g
  • di burro, non salato
    50 g
  • di farina
    50 g
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di ricotta
    250 g
  • limone buccia grattugiata
    1
  • di succo di limone
    30 g
Finitura
  • di burro, non salato
    10 g
  • di pasta secca, tipo lasagna (senza precottura)
    12 foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 686 kcal / 2858 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...