Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- ½ cucchiaio di burro, non salato, morbido, per imburrare
Crostata
- 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 100 g di zucchero
- 200 g di farina, q.b. per spianare
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 60 g di acqua
- ¼ di cucchiaino di sale
- 500 g di rabarbaro, tagliato a metà per il lungo, a pezzi (8 cm)
- 240 g di mezza panna
- 2 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1874 kJ / 450 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Filetto di maiale in salsa di senape
30 Min
Insalata di verdure in stile Thermomix®
10 Min
Quiche di salmone e spinaci con feta
1h
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Cornetti al prosciutto
35 Min
Tarte flambé con pancetta
40 min
Torta di carote argoviese
2sa
Vellutata di zucca e cocco
45min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1 godz. 20 min
Zuppa d'orzo grigionese
55 Min