Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro chiarificato
- 500 g di scamone di manzo, a strisce (2 cm)
- ¾ cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di scalogni, tagliati a metà
- 250 g di peperoni rossi, a pezzi (4 cm)
- 200 g di funghi champignon, tagliati in quattro
- 1 ½ cucchiaino di paprica dolce
- 1 cucchiaino di paprica piccante
- 100 g di vino rosso
- 50 g di acqua
- 1 cubetto di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
- 200 g di panna intera
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena), sciolto in 1 cucchiaio di acqua
- 60 g di cetriolino sott'aceto, a fettine (3 mm)
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 50 g di panna acida
- ¼ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1905.5 kJ / 455.2 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 Min
Barrette di frutta a guscio
Brak ocen
Gulasch
3h
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50min
Pane ticinese
1h 50 min.
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Manzo alla Stroganoff
45min
Mousse al Toblerone®
3 godz. 10 min
Spezzatino alla zurighese
50min
Zuppa d'orzo grigionese
55 Min