Zuppa d'orzo grigionese

Zuppa d'orzo grigionese

4.9 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà
    80 g
  • di carote pelate, a pezzi (3 cm) (3 cm)
    60 g
  • di porri a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di sedano rapa pelato, a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a fette e poi a strisce (2 cm)
    100 g
  • di burro
    30 g
  • di orzo perlato
    80 g
  • di acqua
    900 g
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto) (per 0,5 l ciascuno cubetto)
    2
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di sale a piacere
    1 pizzico
  • di pepe macinato a piacere
    1 pizzico
  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 10 g), le foglie lavate e asciugate, tagliate finemente
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 273 kcal / 1137 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...