Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, a metà
- 60 g di carote, pelate, a pezzi (3 cm) (3 cm)
- 100 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 100 g di sedano rapa, pelato, a pezzi (3 cm)
- 100 g di carne secca svizzera (Bündner Fleisch), a fette e poi a strisce (2 cm)
- 30 g di burro
- 80 g di orzo perlato
- 900 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto), (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- ½ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 10 g), le foglie lavate e asciugate, tagliate finemente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 Min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1 Std. 30 Min
Polenta ticinese
45 Min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Minestra di carote e menta
35 Min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Zuppa d'orzo
1 godz. 20 min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Treccia bernese
1h 45min
Biscotti milanesini
3 godz.