Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 100 g bacon lardons
- 500 - 600 g pork fillet
- 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 - 1 ½ tsp sweet paprika
- 6 - 8 slices smoked lean bacon (60-80 g)
- 500 g sauerkraut, preserved
- 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
- 3 juniper berries (opcjonalnie)
- 500 g water
- 750 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 3 Tbsp frying oil (e.g. vegetable, groundnut)
- 250 g onions, sliced
- 140 g milk
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 pinches ground nutmeg, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Slow-cooked BBQ Pork Ribs
4h 25min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10h 55min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 min
Pork Chops with Orange
2h 25min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min