![Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B07DB9B-E909-4223-8C2C-B562060A541C/Derivates/30005F7A-158E-431C-A3FF-04F37182E92E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 100 g bacon lardons
- 500 - 600 g pork fillet
- 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 - 1 ½ tsp sweet paprika
- 6 - 8 slices smoked lean bacon (60-80 g)
- 500 g sauerkraut, preserved
- 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
- 3 juniper berries (opcjonalnie)
- 500 g water
- 750 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 3 Tbsp frying oil (e.g. vegetable, groundnut)
- 250 g onions, sliced
- 140 g milk
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 pinches ground nutmeg, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Pork tenderloin with mustard sauce
35 Min
Octopus and Potato Salad
40 Min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20min
Beef Stroganoff
1 Std.
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 Min
Bacon-wrapped Turkey Leg with Potatoes
1h 40min
Beef Fajitas
1 Std.
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM5)
Brak ocen
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 godz. 30 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15min
Greek Style Pork Stew
30 Min