
Urządzenia i Akcesoria
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Ricotta
-
1500 g mleka tłustego (min. 3,2%)
-
40 g octu, białego
Placki
-
250 - 300 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
40 g masła
-
200 g maślanki
-
170 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
olej do smażenia
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do podania
-
zioła, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
86 kcal /
399.4 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
95.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska