Urządzenia i Akcesoria
Brownie z pistacjami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kawałków
Składniki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy (patrz wskazówka)
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g cukru
-
6 jajek
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
37.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1048.8 kJ /
250.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Brownie z krówkami
50 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min