Urządzenia i Akcesoria
Brownie z pistacjami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kawałków
Składniki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy (patrz wskazówka)
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g cukru
-
6 jajek
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
37.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1048.8 kJ /
250.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Klasyczne brownie
50 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Bananowe brownie
40 min
Baklava
3 godz. 10 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Batony z musli
50 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Piernikobrownie
1 godz.