Urządzenia i Akcesoria
Brownie z pistacjami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kawałków
Składniki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy (patrz wskazówka)
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g cukru
-
6 jajek
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
37.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1048.8 kJ /
250.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 Std.
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Bananowe brownie
40 Min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 Std. 10 Min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 Std. 20 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Brownie z krówkami
50 Min
Cytrynowy sernik japoński
1 Std. 45 Min
Amerykański chlebek bananowy
1 Std. 50 Min