Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
200 - 300
g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
lub 200 - 300 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 386 kJ / 92.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 3.3 mg
Alternatywne przepisy
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 min
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25 min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 min