![Bruschetta terra e mare al piccante Bruschetta terra e mare al piccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C723918-4510-421A-B511-9EAAB49C0B13/Derivates/AEFD6BE5-90DD-45E7-BC9F-4F01975558CE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di catalogna (800 g se da pulire)
- 1 pizzico di sale
- 300 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino puliti
- 60 g di vino bianco secco
- 8 fettine di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uva e stilton ai pistacchi
15min
Sformatini di gamberi e verdure
35 min
Insalata di mare
1ч. 30 мин.
Pepata di cozze
55 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min
Catalana di pesce e verdure
1ч. 30 мин.
Bicchierini di yogurt greco e pomodoro
1ч. 20 мин.
Lasagna di mare con pesto di prezzemolo
1 godz.
Antipasto di alici agli agrumi
2ч. 10 мин.
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30 min
Panzanella di mare
45 min
Paella
1h 50 min