Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate a fette
- 1 luccio (1 da 600 g oppure 2 da 300 g)
- 1 cipolla media a fette sottili
- 1 carota a cubetti (1 cm)
- 1 gambo di sedano a cubetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, lavati e dissalati
- 20 g di acciughe sott'olio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5075 kJ / 1213 kcal
- Białko
- 128 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con verdure speziate
55 min
Gubana
3 Std. 45 Min
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1h 40min
Bigoli in salsa
1h 30min
Costine marinate al finocchio e curcuma con cipolline
12 Std. 55 Min
Faraona ai funghi porcini
1sa 10 dk
Brodetto di Porto Recanati
55 min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1 godz. 5 min
Gamberi alla guineana
25 min
Crostata albicocche e lamponi
1h 20min
Faraona al vino rosso
1h 30min
Anatra all'arancia
1sa 35 dk