![Insalata di polpo, sedano e prezzemolo Insalata di polpo, sedano e prezzemolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9378b761-2880-41fd-8db0-3c85a28bbd45/Derivates/8d8d0237-f0f3-4a96-bf6b-f6ff52181007.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 5 foglie di menta fresca, lavate ed asciugate
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco, pulito ed eviscerato, senza ventose
- 100 g di sedano a tocchetti
- semi di chia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40p
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40p
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3 Std.
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di polpo mediterranea
4h
Insalata di polpo e zucchine
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Insalata di calamari al limone
35 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Moscardini al limone
30min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40p