![Paella de marisco Paella de marisco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f3d7d1b4-4df6-4d72-b2f0-acf05cccae08/Derivates/4513fa48-f03c-4f8e-bea0-18385dd4bdd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pistilli di zafferano
- 400 g di calamari freschi ad anelli
- 100 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di paprika dolce o piccante, a piacere
-
700
g di brodo di pesce
lub 700 g di acqua calda + 15 g di dado per brodo di pesce - 5 g di sale
- 400 g vongole fresche, spurgate (vedere consigli)
- 350 g di riso a chicco corto (cottura 18 minuti)
- 500 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 6 gamberoni giganti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2071.1 kJ / 495 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40min
Scampi in salsa piccante
30min
Tartare al salmone
1j
Gamberi in pasta kataifi e maionese al wasabi
40min
Zuppa di pesce tradizionale
1 Std. 30 Min
Linguine allo scoglio
40min
Tartare di salmone con avocado e uova
45min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1j
Tempura di verdure
25 menit
Cacciucco
1h 20min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min