![Fumetto di gamberi speziato Fumetto di gamberi speziato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6F3D9E2-7DA6-451B-BA84-423CED02C78D/Derivates/0ae9605b-92cf-448d-9fa5-021b7f690c47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, a pezzi
- 25 g di radice fresca di zenzero, a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di verdure miste (sedano, carota, pomodoro ecc..), a pezzi
- 4 - 5 foglie di basilico fresche
- 5 - 6 semi di cardamomo
- 100 g di gamberi crudi, solo le teste e i carapaci
- 900 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- 1 bacca di anice stellato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2 godz. 20 min
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40min
Guazzetto di fasolari e fave
1 godz. 50 min
Gamberi in pasta kataifi e maionese al wasabi
40min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1j
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Bisque
2 Std.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1j
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min