Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, a pezzi
- 25 g di radice fresca di zenzero, a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di verdure miste (sedano, carota, pomodoro ecc..), a pezzi
- 4 - 5 foglie di basilico fresche
- 5 - 6 semi di cardamomo
- 100 g di gamberi crudi, solo le teste e i carapaci
- 900 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- 1 bacca di anice stellato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartine con tonno sottovuoto, cipolle in agrodolce e crema di formaggio
1h
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Arroz de marisco
1h 10 min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Gnocchi neri con crema di zucca, amaretti e baccalà
1h 10 min
Brodo di pesce e gamberi
20 min
Bisque
2sa
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Linguine al nero di seppia
45min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5 godz. 30 min