Pollo fritto coreano in salsa piccante

4.4 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Pollo
  • 2 spicchi di aglio
  • 10 g di zenzero, radice fresca pelata e a rondelle (2 mm)
  • 70 g di farina tipo 00
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • 2 cucchiaini di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1000 g di ali di pollo
Salsa piccante
  • 5 spicchi di aglio
  • 10 g di zenzero, radice fresca pelata e a rondelle (2 mm)
  • 50 g di zucchero di canna chiaro
  • 60 g di aceto di riso
  • 60 g di miele
  • 30 - 50 g di salsa piccante coreana a piacere
  • 30 g di ketchup
  • 15 g di salsa di soia, nera
  • 15 g di olio di sesamo
  • olio per friggere
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo
  • 2 cipollotti a fettine sottili (5 mm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 724.5 kcal / 3031.5 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 39.7 g
Węglowodany 49.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 1621 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...