Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pasta gialla, sbucciate e tagliate a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di provola affumicata a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184.6 kJ / 283.1 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 449.3 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Focaccia di patate in padella
1h
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15 min.
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Filetto di manzo con peperonata
40 min.
Gelato al caramello con popcorn
8h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min.
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 min.
Parmigiana di patate
2h
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min.
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2h