Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de sucre
- 55 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- un peu d'huile de tournesol pour graisser
- 165 g d'eau
- 12 feuilles de gélatine, trempées dans l’eau puis égouttées selon les instructions figurant sur l’emballage
- colorant alimentaire, liquide, rouge (de la marque Wilton p. ex.), doser selon vos goûts (opcjonalnie)
- ½ gousse de vanille, la pulpe uniquement (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 73 kJ / 18 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclairs au chocolat
1 godz. 15 min
Amandes grillées enrobées de chocolat blanc à la noix de coco
40min
Churros
1 godz. 15 min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Génoise
1h 50min
Cookies
50min
Pain au lait
2 godz. 20 min
Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises
Brak ocen
Shake protéiné choco-vanille
10 min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25min
Toffes (bonbons au caramel)
2 godz.
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min