Rôti de bœuf, frites de patate douce et rémoulade au cerfeuil

Rôti de bœuf, frites de patate douce et rémoulade au cerfeuil

4.3 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La rémoulade
  • 200 g d'huile neutre (tournesol ou colza)
  • 5 brins de cerfeuil frais équeutés
  • 50 g de cornichons en morceaux
  • 1 œuf
  • ½ - 1 c. à café de jus de citron
  • ½ c. à café de moutarde
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
Le rôti de bœuf
  • 600 g de rôti de bœuf
  • 20 g de beurre doux
  • 2 branches de romarin frais
  • 1720 g d'eau
  • 30 g de jus de citron
  • huile végétale pour la plaque et la cuisson
  • 800 g de patates douces
  • sel à ajuster en fonction des goûts
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • paprika (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 754.5 mg
Białko 47.3 g
Kalorie 4724.3 kJ / 1136.8 kcal
Tłuszcz 83.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...