Malt loaf

Malt loaf

5.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • brewed tea (Earl grey or other black tea)
    150 g
  • malt extract
    170 g
  • pure maple syrup
    40 g
  • chia seeds
    15 g
  • pitted prunes cut into halves (see Tips)
    80 g
  • sultanas (see Tips)
    120 g
  • raisins (see Tips)
    100 g
  • orange zested, no white pith and juiced
    1
  • extra virgin olive oil for greasing
  • raw almonds
    100 g
  • wholemeal spelt flour
    150 g
  • salt
    ¼ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • baking powder
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 246.4 kcal / 1035 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...