Gin and tonic drizzle cake
TM6 TM5 TM31

Gin and tonic drizzle cake

4.5 (22 oceny)

Składniki

Cake

  • 200 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
  • 50 g blanched almonds
  • 2 cm cinnamon quill
  • 2 tsp juniper berries
  • 150 g sugar
  • 1 lemon peel strip (4 cm), zest only, no white pith
  • 4 eggs
  • 100 g natural yoghurt
  • 200 g self-raising flour

Gin and tonic syrup

  • 80 g tonic water
  • 40 g sugar
  • 1 tsp lemon juice
  • 20 g gin (see Tips)

Gin and tonic glaze

  • 180 - 200 g pure icing sugar
  • 20 g tonic water
  • 30 g gin

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2301.9 kJ / 548.1 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
70.4 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Błonnik
1.5 g
Sód
325.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy