![Gin and tonic drizzle cake Gin and tonic drizzle cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35d94f65-b65a-43e5-8abe-278f3aab1e57/Derivates/adb9a696-a6a4-451f-b558-6065ba3ac815.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 50 g blanched almonds
- 2 cm cinnamon quill
- 2 tsp juniper berries
- 150 g sugar
- 1 lemon peel strip (4 cm), zest only, no white pith
- 4 eggs
- 100 g natural yoghurt
- 200 g self-raising flour
Gin and tonic syrup
- 80 g tonic water
- 40 g sugar
- 1 tsp lemon juice
- 20 g gin (see Tips)
Gin and tonic glaze
- 180 - 200 g pure icing sugar
- 20 g tonic water
- 30 g gin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2301.9 kJ / 548.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 325.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Viennese whirl mince pies
1 godz. 40 min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Grace's family biscuits
45min
Lemon delicious
1h 5min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Christmas mince pies
1 godz. 40 min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Traditional crème brûlée
25h
Caribbean carrot cake
2h 10min
Delicious lemon pudding
55min