Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 50 g blanched almonds
- 2 cm cinnamon quill
- 2 tsp juniper berries
- 150 g sugar
- 1 lemon peel strip (4 cm), zest only, no white pith
- 4 eggs
- 100 g natural yoghurt
- 200 g self-raising flour
Gin and tonic syrup
- 80 g tonic water
- 40 g sugar
- 1 tsp lemon juice
- 20 g gin (see Tips)
Gin and tonic glaze
- 180 - 200 g pure icing sugar
- 20 g tonic water
- 30 g gin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2301.9 kJ / 548.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 325.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Rhubarb crumble
45 min
Quince tart
1h 10 min
Grape bakewell tart
1h 20 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7hod. 30min
Malt loaf
3h 20 min
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1h 45 min
Jamaican style ginger cake
1h 20 min
Strawberry and meringue semifreddo
12u. 15min
Rhubarb and ginger gin fizz
336h 10min
Mini carrot and almond cakes
1h 25 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min