Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce

Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Involtini
  • di carota pelata, a listarelle (5 x 0.5 cm)
    40 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    1300 g
  • fagiolini verdi freschi puliti, a metà
    8
  • di vermicelli di riso ammollati in acqua e a pezzi
    40 g
  • gamberoni giganti crudi, sgusciati puliti e privati dell'intestino
    8
  • di carta di riso
    8 fogli
  • di lattuga verde tipo iceberg a pezzi
    8 foglie
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    3 rametti
Salsa agrodolce
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino piccante fresco
    ½
  • di succo di lime
    2 cucchiai
  • di salsa di pesce
    2 cucchiai
  • di aceto di riso
    1 cucchiaio
  • di zucchero
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 177 kcal / 743 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...