Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di latte
- 60 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di formaggio fresco tipo Brie, a pezzi
- 80 g di burro a pezzi
- 12 fogli di pasta fillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2249 kJ / 537 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata patate e cipolle
55 min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 godz.
Quiche porri e prosciutto
1h 45 min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 godz. 30 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Lasagna di pane carasau
25min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 godz.
Pizza mele e brie
1h 50min
Ciambelline ai formaggi
30min
Torta salata ai 4 formaggi
1 godz.
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min