Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 100 g de farine, et un peu pour les moules
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 200 g de mascarpone, très froid
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1739.7 kJ / 416.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 89.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Gâteau léger aux framboises
1 Std. 40 Min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Brownie aux fraises
55min
Tartelettes choco-framboises
55min
Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache
13 godz. 30 min
Tarte aux fraises
4 Std.
Tartelettes pistache-framboise
50 Min
Tarte tutti frutti à la vanille
3 Std. 20 Min
Génoise aux fraises et son coulis
1 Std. 15 Min
Tarte aux fruits de la Passion
2 Std.