Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 100 g de farine, et un peu pour les moules
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 200 g de mascarpone, très froid
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1739.7 kJ / 416.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 89.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuit roulé aux fraises
3 Std.
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 godz.
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Tiramisu choco-pistache en verrines
3 godz. 30 min
Cupcakes à la framboise
1 godz.
Choux à la crème et aux fraises
1h 15min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Gâteau roulé au chocolat et aux fraises
3 Std. 15 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1sa 45 dk
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Tiramisu aux fraises
4h 30min