Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno (30 g circa) a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cuori di carciofo a metà
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1794 kJ / 429 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e menta
40 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Risotto zucca e porcini
45min
Risotto ai carciofi
30 Min
Riso con cipolla e baccalà (per 2 persone)
35 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 min
Riso integrale al tonno e carciofi
40 min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Risotto ai funghi porcini
35 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 min
Risotto spinaci e gamberetti
30 Min
Risotto ai carciofi e bottarga
40 min