![Frittata autunnale Frittata autunnale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EED30679-2F79-4519-9E76-0371CDAF269B/Derivates/0E2CF183-95F7-4E18-9AF0-3C1B883A294C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate, pelate e fette
- 1500 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 100 g di Emmental tritato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 70 g di pangrattato
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- 6 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1675.1 kJ / 400.4 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 702 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata primavera al vapore
50 Min
Gratin di patate
50 Min
Polpette al sugo
45 Min
Pasticcio di pollo mediterraneo
55 min
Frittata gusto pizza
50 Min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1 Std.
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Frittata ai piselli con chutney di pomodoro
1 Std. 10 Min
Platessa al pomodoro
30 Min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 Min
Frittata allo speck
35 min
Frittata con verdure
35 min