Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate, pelate e fette
- 1500 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 100 g di Emmental tritato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 70 g di pangrattato
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- 6 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1675.1 kJ / 400.4 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 702 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata allo speck
35min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 min.
Frittata con verdure
35min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Polpette classiche
1h
Polpette al sugo
45 min.
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30min
Frittata gusto pizza
50 min.
Salatini würstel ed Emmental
1h
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30min
Frittata primavera al vapore
50 min.
Cotechino in crosta di purè
1h 30 min.