![Polpetti all'inferno Polpetti all'inferno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3258FC67-1465-4A7D-91EC-1CF4FF43E4E1/Derivates/4D776792-9BF2-4FB3-828B-767FC505C20A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino rosso piccante
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpetti puliti
- 600 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco
- fettine di pane di Altamura (tipo pugliese) o altro pane a piacere
- 3 gocce di salsa piccante, tipo Tabasco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5690 kJ / 1360 kcal
- Białko
- 80.5 g
- Węglowodany
- 162.9 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Błonnik
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40 min
Polpetti affogati
45 min
Insalata di polpo con dressing al lime
1 godz.
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Polpo al vino rosso
1 godz.
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 godz.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Calamari in umido
55 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Calamari alla napoletana
40 min
Anelli di totano in umido
30 min