![Insalata fredda di polpo e patate Insalata fredda di polpo e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11E7F8EB-7726-457B-AA09-50F5FEB63136/Derivates/5BAE56FD-C8A5-4FDC-9384-05483F46C07D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate, a cubetti (1-2 cm)
- 80 g di cipolla rossa a rondelle
- 200 g di fagiolini verdi freschi, spuntati e tagliati a metà
- 700 g di polpo fresco, pulito e lavato
- 500 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 100 g di gambo di sedano a fettine
- 100 g di cetriolo con la buccia, senza semi e tagliato a pezzi (1-2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1333.6 kJ / 318.7 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Insalata di mare
1h 30min
Seppie con i piselli
40 min
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Polpo agli agrumi
1 Std.
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Spiedini di polpo e patate
1h 30min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1 Std. 10 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min