Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate, a cubetti (1-2 cm)
- 80 g di cipolla rossa a rondelle
- 200 g di fagiolini verdi freschi, spuntati e tagliati a metà
- 700 g di polpo fresco, pulito e lavato
- 500 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 100 g di gambo di sedano a fettine
- 100 g di cetriolo con la buccia, senza semi e tagliato a pezzi (1-2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1333.6 kJ / 318.7 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Insalata di mare
1小时 30 分钟
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Polpo con patate alla salentina
1小时 10 分钟
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1h
Insalata di seppioline con frutta secca
30 分钟
Spiedini di polpo e patate
1小时 30 分钟
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 分钟
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25min