Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de brandy
- 1 langosta (aprox. 600 g)
- 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de vino blanco seco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 823.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tallarines a la amatriciana
55 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Conejo asado en piedra de sal rosa con romesco
1h
Mejillones con salsa de jitomate
45 min
Trifle de cerezas
4 godz. 40 min
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78h
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 min
Espagueti a la vóngole
1h 40min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Arroz rojo de carabineros
1h
Arroz meloso con cigalas
45 min
Penne alla puttanesca
20 min