Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de brandy
- 1 langosta (aprox. 600 g)
- 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de vino blanco seco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 823.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navajas con mojo verde
40 Min
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35 Min
Pulpo de montaña
2óra 30p
Conejo con romesco y piñones
55 Min
Fideos chinos con langostinos - China
45 min
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3 Std. 45 Min
Costillas de cerdo glaseadas estilo chino
40 Min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1u. 10min