Urządzenia i Akcesoria
Czarny makaron
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.5 mg
Białko
62.3 g
Kalorie
1510.5 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Pączki
1 godz. 20 min