Urządzenia i Akcesoria
Czarny makaron
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.5 mg
Białko
62.3 g
Kalorie
1510.5 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grejpfrutowy sorbet z szampanem
8 Std. 15 Min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 Min
Makaron jajeczny
1 Std.
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 Std. 55 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Makaron bezjajeczny
1 Std. 35 Min
Chruścik lany
30 Min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 Std. 30 Min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 Std. 15 Min
Bagietki rustykalne
15 Std.
Pączki
1 Std. 20 Min