Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
- 3 jajka
- 1 żółtko
- 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1510.5 kJ / 360.8 kcal
- Białko
- 62.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 348.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2j
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40 min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2h 15 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4j 30 menit
Smażone pierożki wonton
1j 25 menit
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 Std.
Faworki - róże
1h 10 min
Makaron jajeczny
1j