
Urządzenia i Akcesoria
Czarny makaron
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta320 g
-
jajka3
-
żółtko1
-
atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)2 opakowania
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.8 kcal /
1510.5 kJ
Białko
62.3 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
348.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 godz.
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Mini Paris-Brest
10 godz. 40 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min