Wersje kompatybilne
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olio all'aglio
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio, privato dell'anima
Cime di rapa piccanti
- 500 g di acqua
- 600 g di cime di rapa
- cubetti di ghiaccio q.b per raffreddare
- 3 filetti di acciuga
- 1 peperoncino
Baccalà in olio cottura
- 1000 g di olio di semi di girasole
- 4 foglie di salvia fresca
- 500 g di baccalà dissalato
Terminare la preparazione
- taralli q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 17899.2 kJ / 4278 kcal
- Białko
- 115.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 439.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 23.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi stufati
30 Min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 Min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1 Std. 30 Min
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40 Min
Baccalà all'olio con scarola e olive
1 Std. 10 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Insalata di baccalà sottovuoto
1 Std.
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1 Std. 30 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min