Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di melanzane a fette (circa 5 mm)
- 30 g di gherigli di noci
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1150 g di acqua
- 1 cucchiaino di aceto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle a listarelle
- 50 g di sedano a tocchetti
- 50 g di carote a tocchetti
- 50 g di zucchine a tocchetti
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca
- 5 foglie di basilico fresche
- fili di erba cipollina fresca
Cottura della pasta (opzionale)
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale
- 120 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4083 kJ / 976 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 67.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 168.9 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure miste insaporite per zuppe e stufati
25 Min
Pasta con sugo vegetariano (Bimby Friend)
30 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Insalata di pasta con salmone e verdure (6 porzioni)
40min
Pasta fredda alle verdure
1h
Fusilli alle zucchine in vasocottura
50min
Pizza vegetariana arcobaleno
2h
Pasta con ragù di verdure
45 Min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min