Involtini di melanzane con sugo alle verdure

Involtini di melanzane con sugo alle verdure

4.5 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 300 g di melanzane a fette (circa 5 mm)
  • 30 g di gherigli di noci
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di aceto
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolle a listarelle
  • 50 g di sedano a tocchetti
  • 50 g di carote a tocchetti
  • 50 g di zucchine a tocchetti
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca
  • 5 foglie di basilico fresche
  • fili di erba cipollina fresca
Cottura della pasta (opzionale)
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale
  • 120 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.2 g
Kalorie 4083 kJ / 976 kcal
Tłuszcz 67.1 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 168.9 g
Węglowodany 61.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...