Filetto di maiale alla Wellington con patate e composta di mele

Filetto di maiale alla Wellington con patate e composta di mele

4.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Filetto di maiale alla Wellington e patate
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di burro freddo, a pezzi
  • 100 g di cubetti di ghiaccio
  • 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
  • 500 g di acqua
  • 500 g di patate pelate e a tocchetti
  • 1000 g di filetto di maiale, senza nervi (2 pezzi da 500 g cad.)
  • 150 g di prosciutto crudo
  • senape q.b.
  • 30 - 40 g di olio extravergine di oliva
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 uovo sbattuto
Composta di mele
  • 15 g di burro
  • 70 g di pancetta a cubetti
  • 250 g di mele a tocchetti
  • 2 pizzichi di peperoncino secco piccante

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 874.3 kcal / 3658.2 kJ
Białko 52.5 g
Tłuszcz 51.6 g
Węglowodany 53.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 25.9 g
Sód 1283.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...