Wersje kompatybilne
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo (opcjonalnie)
- 90 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- 300 g di acqua
- 1 foglio di gelatina, (6 g circa) precedentemente ammollata e strizzata
- 100 g di frutti rossi misti freschi, lavati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulis di frutta
10min
Pere a vapore con salsa al cioccolato e cardamomo
40 Min
Bavarese al mandarino
4 godz. 45 min
Coulis di fragole
20 min
Bavarese al frutto della passione
3 godz.
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 Min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6 godz. 40 min
Confettura ai frutti rossi e semi di chia raw
12 godz. 15 min
Crema di mandorle con frutti di bosco
1h
Spritz analcolico zenzero e fragole
15 min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30 min
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4h 30min