![Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A6200BE-8EAE-4B84-B295-47DBA8D9A1B7/Derivates/AEA36ECC-8678-4800-BFC0-0697858CE466.jpg)
Wersje kompatybilne
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo (opcjonalnie)
- 90 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- 300 g di acqua
- 1 foglio di gelatina, (6 g circa) precedentemente ammollata e strizzata
- 100 g di frutti rossi misti freschi, lavati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al cocco
15 Min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6 Std. 40 Min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1hod.
Avocado cheesecake
3 Std. 30 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Crumble di frutta secca, mele e caramello
1hod.
Mousse ai mirtilli
3 Std.
Mini pavlove
2hod. 30min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 Min
Coulis di fragole
20 Min
Coulis di frutta
10 Min