![Pane alla ricotta Pane alla ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B1DAB0B-DA2D-45A3-93BD-1FC84F2BAEA7/Derivates/71c607eb-48a1-45e0-9efb-e743b4d1c985.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 8 g di lievito di birra fresco
- 180 g di farina tipo 00
- 200 g di farina di semola di grano duro
- 200 g di ricotta fresca, scolata
- 8 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini integrali alle erbe (TM6)
45 min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3 godz. 10 min
Filoncini di semola
4h
Panini all'olio (TM6)
1 godz. 10 min
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15min
Ciabattine
3h 30min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane alla birra (TM6)
4h
Pane bianco
3h
Focaccine all'origano
1 Std. 30 Min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Focaccia allo yogurt
3h