Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 3 uova grandi
- 190 g di zucchero
- 120 g di latte
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di farina di mais bianca
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 280 g di uva rossa senza semi, a metà
- 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Torta sprint di albicocche
45 min
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Torta cocco e ananas
40 min
Plumcake al limone e mirtilli
4h
Torta soffice alle albicocche
1 Std.
Torta alle pesche
1h 10 min
Torta rovesciata all'ananas
1 Std.
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 min
Torta alla frutta
1 Std.
Torta soffice alle fragole
2 godz.
Torta di mele e mandarini
1 Std.