Torta all'uva rossa

Torta all'uva rossa

4.4 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 fette

Składniki

  • di olio di oliva + q.b. per ungere
    100 g
  • uova grandi
    3
  • di zucchero
    190 g
  • di latte
    120 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di farina di mais bianca
    90 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di uva rossa senza semi a metà
    280 g
  • di zucchero a velo
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 290 kcal / 1212 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...