Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fichi secchi, a pezzi
- 80 g di Rum
- 100 g di nocciole tostate
- 160 g di zucchero
- 3 uova
- 80 g burro morbido
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1147.5 kJ / 274.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 16.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta ai cachi e amaretti
1 Std.
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta sprint di albicocche
45 Min
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta ciosota radicchio e carote
1 Std.
Torta semplice alle prugne
40min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta di mele e mandarini
1 Std.
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta di limone e mandorle
1h 20min