![Pane valdostano noci, uvetta e fichi Pane valdostano noci, uvetta e fichi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b36b93c6-f183-4ebc-a180-488555275ec9/Derivates/01e941a3-d43b-429f-91ad-e1c581bc26ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 15 g di miele di acacia
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 200 g di farina integrale
- 10 g di burro morbido
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di gherigli di noci
- 70 g di uvetta precedentemente ammollata
- 150 g di fichi secchi a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6062.6 kJ / 1449 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 232.1 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 2.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Babka
16 Std. 30 Min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Filone di segale
4h
Pane alla zucca con uvetta
19h
Pane veneziano
18h 30min
Pane di kamut e farro
4h
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Pancarrè ai 5 cereali
5h
Pane naan
3 Std. 10 Min
Pane semplice
4h