Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 15 g di miele di acacia
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 200 g di farina integrale
- 10 g di burro morbido
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di gherigli di noci
- 70 g di uvetta precedentemente ammollata
- 150 g di fichi secchi a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6062.6 kJ / 1449 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 232.1 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 2.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3h
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane di segale
3 godz. 20 min
Pa Gialt (Pane giallo)
3h 30min
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Filone di segale
4h
Pane di kamut e farro
4h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane semplice
4h