Strüdel di mele (Apfelstrudel)

3.5 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta strüdel
  • 370 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 40 g di olio di semi di mais
  • 120 - 130 g di acqua
Ripieno
  • 750 g di mele renette, sbucciate e a fettine sottili
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 15 g di Rum
  • 15 g di scorza di limone grattugiata
  • 80 - 100 g di zucchero
  • 40 g di uvetta
  • 150 g di gherigli di noci frantumati
    150 g di pinoli, frantumati
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 70 g di pangrattato
  • 50 g di burro
  • 1 tuorlo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 26.7 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1447.8 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...