Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta strüdel
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 40 g di olio di semi di mais
- 120 - 130 g di acqua
Ripieno
- 750 g di mele renette, sbucciate e a fettine sottili
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 15 g di Rum
- 15 g di scorza di limone grattugiata
- 80 - 100 g di zucchero
- 40 g di uvetta
-
150
g di gherigli di noci frantumati
lub 150 g di pinoli - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 70 g di pangrattato
- 50 g di burro
- 1 tuorlo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1447.8 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 26.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1h 10 min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Pan dei morti
1h
Mini Linzer torte (senza glutine)
2sa
Frittelle di mele e arancia
1ωρ. 5 λεπτ.
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2sa
Crostata alle ciliegie
2sa
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 godz.
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2sa
Strudel di mele
1h 35 min