![Strüdel di mele (Apfelstrudel) Strüdel di mele (Apfelstrudel)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5be1d88-cea0-4a71-a86f-c7929ea4f37c/Derivates/2ae0c792-cce3-48d2-a267-06ead2164e4d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta strüdel
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 40 g di olio di semi di mais
- 120 - 130 g di acqua
Ripieno
- 750 g di mele renette, sbucciate e a fettine sottili
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 15 g di Rum
- 15 g di scorza di limone grattugiata
- 80 - 100 g di zucchero
- 40 g di uvetta
-
150
g di gherigli di noci frantumati
lub 150 g di pinoli - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 70 g di pangrattato
- 50 g di burro
- 1 tuorlo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1447.8 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 26.7 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel pere e cioccolato
1 Std. 40 Min
Buchteln alla confettura di prugne
4h 10 min
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2 godz.
Crespelle con radicchio e noci
2 godz.
Crêpes radicchio e Taleggio
2 godz.
Mini Linzer torte (senza glutine)
2 godz.
Ghirlanda di pan brioche al farro
15h 30min
Strudel di mele
1 Std. 35 Min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Torta amaretti e mela
2 godz.
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30min
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6 Std.