![El Schissotto (Pane dei Colli Euganei) El Schissotto (Pane dei Colli Euganei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a11592dea2f605b0455a80a52ac478b8/Derivates/9420df0882705392424fe016f169b86620581205.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 10 g di zucchero
- 20 g di grappa
- 500 g di farina tipo 1
- 12 g di sale
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 593 kJ / 141.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 262.7 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2h
Torta della nonna al cioccolato
1 godz. 30 min
Salame di cioccolato al caffè
3h 30 min
Baguette integrale
5h
Cheesecake al torroncino
4h 30min
Crostata di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
1 Std.
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13u.
Torta ai frutti rossi
3 Std.
Focaccia morbida
4 Std.
Crema al mascarpone con mele insaporite
30 Min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 Min