
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
Składniki
Sos majonezowy
-
oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego lub rzepakowego200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 łodyżek
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki50 g
-
jajko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
musztardy½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)100 g
Wołowina sous-vide i frytki z batatów
-
polędwicy wołowej600 g
-
masła2 łyżki
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody (patrz wskazówka)1400 - 1600 g
-
batatów (patrz wskazówka)800 - 1000 g
-
olej do natłuszczenia blachy i smażenia
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min