Urządzenia i Akcesoria
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
Składniki
Sos majonezowy
-
200 g oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego lub rzepakowego
-
5 łodyżek trybuli, świeżej, tylko liście5 łodyżek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta cukru
-
100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu100 g śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
Wołowina sous-vide i frytki z batatów
-
600 g polędwicy wołowej
-
2 łyżki masła
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1400 - 1600 g wody (patrz wskazówka)
-
800 - 1000 g batatów (patrz wskazówka)
-
olej do natłuszczenia blachy i smażenia
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min