Pierogi (ostedumplings)

Pierogi (ostedumplings)

5.0 3 rating
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
50 stykker

Składniki

Ostefyll
  • vann
    500 g
  • potet skrelt og delt i biter (3 cm)
    600 g
  • løk, gul (ca. 1), delt i fire
    150 g
  • smør, saltet
    50 g
  • semulegryn
    2 ts
  • kvarg, 40% fett (se tips)
    500 g
  • havsalt etter smak
    1 ts
  • malt svart pepper etter smak
    1 ts
Deig
  • vann, varmt pluss ekstra til forsegling og koking
    250 g
  • egg
    1
  • druekjerneolje
    2 ss
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    560 g
  • havsalt
    1 - 2 klype
Topping
  • smør, saltet delt i terninger
    120 g
  • løk i terninger, til pynt
    180 g
  • gressløk, fersk (opcjonalnie) finhakket, til pynt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 91.3 mg
Białko 3 g
Kalorie 400 kJ / 95 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie