Miso carbonara udon

Miso carbonara udon

3.9 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • pecorino cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
    40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • garlic clove
    1
  • spring onions (opcjonalnie) white and green part, cut in pieces, plus extra to garnish
    30 g
  • bacon cubes (2 cm)
    150 g
    150 g guanciale, cut in pieces (2 cm)
  • olive oil
    15 g
  • egg
    1
  • egg yolks
    3
  • shiro miso paste
    25 - 30 g
  • milk
    50 g
  • ground black pepper
    3 pinches
  • fresh udon noodles
    400 g
  • water for cooking noodles
  • sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
  • dried chilli flakes (opcjonalnie) to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 924.8 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1929.7 kJ / 461.2 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...