Miso carbonara udon
TM6 TM5 TM31

Miso carbonara udon

3.9 (18 ocen)

Składniki

  • 40 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
    lub 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1 garlic clove
  • 30 g spring onions, white and green part, cut in pieces, plus extra to garnish
  • 150 g bacon cubes (2 cm)
    lub 150 g guanciale, cut in pieces (2 cm)
  • 15 g olive oil
  • 1 egg
  • 3 egg yolks
  • 25 - 30 g shiro miso paste
  • 50 g milk
  • 3 pinches ground black pepper
  • 400 g fresh udon noodles
  • water, for cooking noodles
  • sesame seeds, to garnish (opcjonalnie)
  • dried chilli flakes, to garnish (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1929.7 kJ / 461.2 kcal
Białko
15.3 g
Węglowodany
38.6 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.6 g
Sód
924.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy