![Miso carbonara udon Miso carbonara udon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a1cd3d8f60ab923462d20e7cc793c8bf/Derivates/c1ce1b065500f573f2474d1773856dec49aa2fbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
lub 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 1 garlic clove
- 30 g spring onions, white and green part, cut in pieces, plus extra to garnish
-
150
g bacon cubes (2 cm)
lub 150 g guanciale, cut in pieces (2 cm) - 15 g olive oil
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 25 - 30 g shiro miso paste
- 50 g milk
- 3 pinches ground black pepper
- 400 g fresh udon noodles
- water, for cooking noodles
- sesame seeds, to garnish (opcjonalnie)
- dried chilli flakes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1929.7 kJ / 461.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 924.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kimchi risotto
25 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25min
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 Std. 5 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Miso Carbonara Udon
25 Min
Mapo Tofu
35 min
Ginger Pork
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
All-in-one chicken Congee
35 min