Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 60 g sesame oil, plus 1 tbsp extra
- 1 dash white pepper powder
- 20 g light soy sauce, plus 1 tsp extra
- 4 garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut in 3 cm cubes
- 2 eggs, lightly beaten
- 550 - 600 g cooked rice (see tip)
- 10 g chicken stock powder
- 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 126 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
All in one bowl bolognese
40min
Chicken Nuggets
45min
Ghee Roasted Chicken
1h 15 min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Pizza Bianca
45min
One Pot Noodles
30min
Lemon Rice
15min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30min
Indonesian white spice paste
35 Min
Chicken Nuggets and Chips
1h 15 min
Roast Chicken with Vegetables
1h 10min