Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blanched Vegetables and Vermicelli
- 1500 g water
- 100 g mung bean sprouts
-
85
g rice vermicelli
lub 85 g cellophane noodles (glass noodles) - 100 g cabbage, cut in thin slices
Turmeric Chicken Soup
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 1 free-range chicken (approx. 600 g), whole, feet and neck removed, cut into 8 pieces (see tips)
- 5 fresh kaffir lime leaves
- 3 fresh salam leaves
- 1 ½ tsp salt, adjust to taste
- 1 tsp chicken stock powder
- ¼ tsp ground white pepper
- 5 hard-boiled eggs, peeled, cut in halves
- 2 lime, cut in wedges
- 1 sprig Chinese celery, chopped, to garnish
- crispy fried shallots, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3225 kJ / 771 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Espresso caramel sauce
45 min
Spicy eggs with tomato sauce
30 min
Sable choux with lime ganache
26h
Orange slushy cups
24 Std. 15 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Sichuan Chilli Oil
50 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min
Aglio olio e peperoncino
35 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min