![Scarpinasc Scarpinasc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c7d18334-960a-44a0-9e29-dd5162cfd8d3/Derivates/00bd98bd-120f-4e1a-afd2-277c30634b37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di brodo, di carne o vegetale, caldo
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di amaretti duri, sbriciolati
- 2 uova
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 240 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di burro a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5202 kJ / 1243.3 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 156.4 g
- Tłuszcz
- 53.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1.6 mg
Alternatywne przepisy
Maxi cannoncino ripieno
6h 30min
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45 min
Cheesecake in vasetto
4 Std.
Olive croccanti
1 Std. 30 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 Std. 20 Min
Lasagne al nasello e spinaci
1 Std. 30 Min
Timballo di riso al ragù e uvetta
1h
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 Std. 45 Min
Svedesi
7 Std. 30 Min
Cecapreti con ragù della ciociaria
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1u. 15min
Sugo alla bolognese
3h 15 min