Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di brodo, di carne o vegetale, caldo
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di amaretti duri, sbriciolati
- 2 uova
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 240 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di burro a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5202 kJ / 1243.3 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 156.4 g
- Tłuszcz
- 53.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1.6 mg
Alternatywne przepisy
Torta di rose salata
4h 15min
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 godz.
Strudel viennese scomposto
2óra 5p
Quiche ai formaggi con composta di fichi (senza zuccheri aggiunti)
Brak ocen
Pizza ai frutti di mare
2小时
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2小时 30 分钟
Tortino allo zenzero con crumble al cacao
1h
Risotto fragole e pesto di rose
40min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Gnocco emiliano
4h 50min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 godz. 5 min