Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dischi di cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Gelato alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 500 g di acqua
- 100 g di mandorle pelate
- 1 pizzico di sale
- 4 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- ⅓ g di agar agar
Mousse al rafano
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 35 g di radice di rafano fresca, pelata
- 3 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
- granella di zucchero q.b.
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2478.2 kJ / 592.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto ananas e noci
15min
Yogurt di anacardi alla vaniglia (vegan)
14 Std.
Marzapane
1h 10min
Brezel
1h 15min
Gamberi in agrodolce sottovuoto
1h 15min
Asparagi sottovuoto con uovo in camicia
1h 20min
Pasta di mandorle
Brak ocen
Burro
40min
Gelato agrodolce al cetriolo
8 godz. 20 min
Bevanda di cocco
20min
Torta carote e mango (senza glutine)
2 godz. 55 min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6 Std. 40 Min