![Tortini al caramello Tortini al caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74B31B76-EB96-440E-A187-DF8F08C6C977/Derivates/4986bd72-4696-4d02-ab9f-fac27109e2bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di datteri denocciolati
- 1 ½ cucchiaino raso di bicarbonato di sodio
- 180 g di acqua
- burro, q.b. per imburrare
Salsa al caramello
- 60 g di burro, a pezzi
-
60
g di zucchero muscovado
lub 60 g di zucchero grezzo -
75
g di sciroppo di acero
lub 75 g di miele - 40 g di latte
-
¼
di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
lub ½ cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
Tortini al caramello
- 40 g di burro, a pezzi
-
110
g di zucchero di canna grezzo
lub 110 g di zucchero grezzo - 150 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 1 uovo, grande (63-73 g)
- 700 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda
10 min
Zucchero al timo
10 min
Zucchero alla mela e caramello
2h 15 min
Punch terrificante
20 Min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Burro ai gamberi
2h 35min
Salsa caramello al caffè
45 Min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min
Mousse cioccolato e kiwi
20 Min
Lemon meringue pie
3h
Mousse di cioccolato profumata all'arancia e cannella
2 Std. 20 Min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25 Min