Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ concombre, coupé en tronçons
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de noix décortiquées et concassées
- 60 g de pain de mie blanc
- 350 g de yaourt nature
- 1 c. à soupe d'huile de noix
- 3 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 337 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho carotte-orange
1u. 20min
Gaspacho tomates ananas
1 Std. 5 Min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Velouté poivron rouge-citron vert
20min
Soupe froide pomme-betterave
30min
Velouté chaud d'avocat au gingembre
30min
Gaspacho concombre et pomme
10min
Crème d'endive au colombo
30min
Soupe froide de tomates et fenouil
2h 20 min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30min
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10min
Velouté carotte-betterave
35min