Urządzenia i Akcesoria
Granita kawowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
800 g kawy, zaparzonej mocnej
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 goździki
-
1 laska cynamonu
-
1 - 2 kawałki skórki z pomarańczy (opcjonalnie) (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
6 łyżeczek likieru jajecznego lub innego likieru
-
6 łyżeczek bitej śmietany do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
21.9 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
265.2 kJ /
63.4 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I SORBETY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5min
Bob czorba
13h 15min
Nugat
3h 15min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20min
Gnocchi alla romana
2h
Sorbet bazyliowy
10min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Granita grejpfrutowa z rumem
10min
Zielony rosół kolagenowy
7h 15min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9h 15min
Korzenne mleko daktylowe
20min