Wersje kompatybilne
Judías de El Barco de Ávila guisadas con calamares (Cocción lenta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de judiones de El Barco de Ávila secas
- 2 dientes de ajo
- 250 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de tomate troceado en conserva
- 500 - 600 g de calamares frescos limpios, en trozos (aprox. 3 cm)
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 2 pellizcos de pimienta molida
-
200
g de vino blanco
lub 200 g de brandy - 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 544.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 menit
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 Min
Alubias con bacalao
30 min
Guiso de judías blancas con calamares y chorizo (Cocción lenta)
5h 30min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21 godz.
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Judías carillas con calamares en salsa americana (Cocción lenta)
15h 10min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 min
Fabes con almejas
30 min
Patatas mare nostrum
1j